VSKH

Blanc de Noirs, extra brut. Vyrobeno klasickou šampaňskou metodou sekundárního kvašení na lahvi.

Sekt byl vyroben tradiční metodou kvašení v lahvi po dobu tří let z odrůd Rulandské šedé a Chardonnay. Jeho vyzrálá chuť, jemné perlení a fascinující odlesky plátků ryzího 24 karátového zlata Vás zavedou do mýtických snů.

Tělnaté víno bohaté na obsah barviv a taninů, aroma plné lesního ovoce, koření a čokolády. Chuť plná s dlouhým hřejivým závěrem. Víno má potenciál k delšímu archivování 10 až 15 let. Půda vinice je hluboká jilovito-vápenitá s vyšším podílem aktivního vápníku.

Barva je lososová. Vůně vína připomíná lístky lesních plodů, anglický bonbon, zelený pepř. Chuť je vyvážená, jemná, lahodná s lehkou kyselinkou.

Tmavě červená barva, ve vůni najdeme černé třesně, brusinky, povidla a koření. Chuť je intenzivní, středně plná. Podloží vinice tvoří vápenaté sedimenty druhohorního moře.

Víno má zlatavou barvu, vůně je výrazná, expresivní, příjemně ovocitá. Ve vůni a chuti můžeme hledat kompotované broskve, mučenku a liči. V dochuti je víno plné, silné a příjemně minerální až slané. Půda vinice je hluboká, jílovito-vápenitá s vyšším podílem aktivního vápníku.

Víno má světle žlutou barvu, provází jej jemná muškátová vůně doplněná vůni květů růží a bílých broskví. V chuti je jemné, vyvážené, s muškátovým aroma a medovostí, kterou podtrhává příjemná chuť bílých grepů.

Cuvée Samet je blend těch nejlepších hroznů, které vyzrály na kutnohorských vinicích v roce 2017 a 2018. Na scelování vína - odrůd Cabernet Cortis, Regent a Pinot Noir se osobně podílel Karel Schwarzenberg. Víno zrálo 20 měsíců v 500 litrových francouzských dubových sudech a bylo plněno bez filtrace.

Aroma je plné lučního kvítí, přezrálých hrušek a vanilky. Chuť je extraktivní, připomíná vyzrálé ovoce, máslové hrušky, mango a koření. Chuť je dlouhá, minerální. Podloží vinice tvoří ruly s vysokým obsahem křemičitanů.

Barva je výraznější daná 24 hodinovým nakvášením rmutu, vůně připomíná vyzrálé lesní ovoce, koření, tabák. Chuť je plná, připomíná marmeládu z malin, ostružin a jahod, dochuť dlouhá minerální. Podloží vinice tvoří vápenaté sedimenty druhohorního moře.

Celé hrozny macerovaly po dobu 8 měsíců v hliněných amforách. Aroma je plné medu, koření, bobulového ovoce, dochuť je dlouhá, minerální.

Víno zrálo přes 12 měsíců v sudech, barva je světle žlutá se slámovými odlesky. Vůně je bohatá, připomíná přezrálé citrusové plody, angrešt, ušlechtilé dřevo, pryskyřici, objevují se v ní lipové tóny. Víno je v závěru minerální, dlouhé, připomínající kamenité podloží vinice U všech svatých. Víno je vhodné pro archivaci. Hrozny byly sklizeny při cukernatosti 20°NM.

Tmavě červená barva, ve vůni najdeme černé třešně, brusinky, povidla a koření. Chuť je intenzivní, středně plná. Podloží vinice tvoří vápenaté sedimenty druhohorního moře. Víno zrálo v sudech po dobu 18 měsíců. Hrozny byly sklizeny při cukernatosti 21,2 °NM.

Víno má zelenkavě žlutou barvu, provází jej jemná muškátová vůně doplněná vůní růží, angreštů a bělomasých broskví. V chuti je jemné vyvážené, s muškátovým aroma.

Šumivé víno vyrobeno druhotným kvašením na lahvi. Víno nebylo degoržováno, proto obsahuje jemné kvasinky.
Stránka 1 z 3 - 39 položek celkem